Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Srnčí hřbet s šípkovou omáčkou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 807 kJ /
3 539 kcal
Bílkoviny314,76 g
– z toho živočišné bílkoviny307,35 g
– z toho rostlinné bílkoviny7,41 g
Tuky220,85 g
– nasycené113,82 g
– nenasycené102,72 g
–– mononenasycené87,04 g
–– polynenasycené15,68 g
––– omega 30,50 g
Vláknina23,45 g
Cholesterol 868 mg
Sodík 4,61 g
Sůl11,44 g
Sacharidy32,22 g
– cukry17,11 g
––– laktóza0,40 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1,5 kg 1,5 kg srnčího hřbetu Srnec hřbet 1500 g
100 g 100 g uzené slaniny Špek 100 g
50 g 50 g másla Máslo kravské 50 g
koření divočina Nové koření mleté
2 2 střední mrkve Mrkev čerstvá 100 g
1 1 petržel Petržel kořenová čerstvá
1/2 1/2 menšího celeru Celer bulva čerstvá 270 g
100 g 100 g uzené slaniny Špek 100 g
2 2 střední cibule Cibule čerstvá 140 g
2 2 bobkové listy Bobkový list sušený
5 kuliček 5 kuliček nového koření Nové koření
10 10 celých pepřů Pepř černý
snítka snítka tymiánu Tymián sušený
4 lžíce 4 lžíce šípkového džemu Džem šípkový
200 ml 200 ml suchého červeného vína Víno červené suché 200 ml
hladká mouka dle potřeby Mouka pšeničná hladká
bílý pepř Pepř bílý
plátky plátky citrónu k dozdobení Citrón čerstvý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.