Nutriční hodnoty (Makovo - hruškový štrúdl)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 458 kJ / 2 978 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 50,30 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 9,48 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 40,82 g |
| Tuky | 138,70 g |
| – nasycené | 42,03 g |
| – nenasycené | 82,36 g |
| –– mononenasycené | 43,09 g |
| –– polynenasycené | 39,27 g |
| ––– omega 3 | 2,66 g |
| Vláknina | 38,10 g |
| Cholesterol | 582 mg |
| Sodík | 74 mg |
| Sůl | 0,12 g |
| Sacharidy | 310,64 g |
| – cukry | 162,95 g |
| ––– laktóza | 2,93 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 150 g 150 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 150 g |
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| mouka na rozválení těsta | Mouka pšeničná hladká | |
| 120 g 120 g mletého máku | Mák modrý mletý | 120 g |
| 50 ml 50 ml horkého mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 50 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce rumu | Rum | 34 ml |
| mletá skořice | Skořice ceylonská mletá | |
| 50 g 50 g krystalového cukru | Cukr bílý | 50 g |
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
| 60 g 60 g másla | Máslo kravské | 60 g |
| moučkový cukr na posypání | Cukr bílý | |
| 4 4 hrušky | Hruška čerstvá | 520 g |
| 200 ml 200 ml bílého vína | Víno bílé suché | 200 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce moučkového cukru | Cukr bílý | 50 g |
| 2 lžíce 2 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 30 ml |
| 250 ml 250 ml vody | Voda | 250 ml |
| špetka špetka soli | Sůl mořská |