Nutriční hodnoty (Krůtí prsa pečená vcelku se sušenými rajčaty)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 805 kJ / 2 582 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 263,65 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 237,75 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 25,90 g |
| Tuky | 100,71 g |
| – nasycené | 46,14 g |
| – nenasycené | 51,81 g |
| –– mononenasycené | 40,94 g |
| –– polynenasycené | 10,87 g |
| ––– omega 3 | 2,08 g |
| Vláknina | 77,85 g |
| Cholesterol | 570 mg |
| Sodík | 3,67 g |
| Sůl | 8,70 g |
| Sacharidy | 78,78 g |
| – cukry | 32,75 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1000 g 1000 g krůtích prsou v celku | Krůta prsa bez kůže | 1000 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletá červená paprika sladká | Paprika červená sušená | |
| mletý černý pepř | Pepř černý mletý | |
| 100 g 100 g uzené slaniny | Špek | 100 g |
| 3 řapíky 3 řapíky celeru | Celer bulva čerstvá | 1500 g |
| 150 g 150 g mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g |
| 3-4 3-4 sušené rajčata | Dužina červeného rajčete sušená | |
| 100 g 100 g cibule | Cibule čerstvá | 100 g |
| olej | Olej řepkový | |
| voda | Voda | |
| 250 ml 250 ml kuřecího vývaru /slepačí bujon z kocky | Vývar kuřecí | 250 ml |
| 250 ml 250 ml kvalitného suchého bieleho vína - použila som Rizling vlašský | Víno bílé suché | 250 ml |
| 1 PL 1 PL solamylu | Bramborový škrob | 15 g |