Nutriční hodnoty (Italská mortadella)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 922 kJ / 4 044 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 191,32 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 188,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,92 g |
| Tuky | 356,37 g |
| – nasycené | 89,38 g |
| – nenasycené | 191,59 g |
| –– mononenasycené | 157,03 g |
| –– polynenasycené | 34,57 g |
| ––– omega 3 | 1,50 g |
| Vláknina | 6,70 g |
| Cholesterol | 1,76 g |
| Sodík | 6,44 g |
| Sůl | 15,30 g |
| Sacharidy | 15,77 g |
| – cukry | 1,77 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1000 g 1000 g bůčku bez kosti a kůže | Vepřový bok | 1000 g |
| 5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
| 3 stroužků 3 stroužků lisovaného česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 1 lžička 1 lžička mletého černého koření | Pepř černý mletý | |
| 1 lžička 1 lžička mořské soli | Sůl mořská | 5 g |
| 1 lžíce 1 lžíce vegety | Kořenící směs sypká | 15 g |
| 1 lžička 1 lžička mleté sladké papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
| 1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
| 100 g 100 g pokrájených olív | Olivy čerstvé zralé | 100 g |