Nutriční hodnoty (Brambory s vaječinou a pórkem/cibulkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 5 346 kJ / 1 278 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 54,79 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 34,79 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,00 g |
| Tuky | 39,44 g |
| – nasycené | 12,58 g |
| – nenasycené | 16,80 g |
| –– mononenasycené | 13,80 g |
| –– polynenasycené | 3,00 g |
| ––– omega 3 | 0,24 g |
| Vláknina | 22,00 g |
| Cholesterol | 1,06 g |
| Sodík | 458 mg |
| Sůl | 0,84 g |
| Sacharidy | 164,88 g |
| – cukry | 10,08 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 1/2 1/2 světlé části pórku nebo 2 jarní cibulky | Pórek čerstvý | |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| olivový olej | Olej olivový |