Nutriční hodnoty (Srdíčkový dort k výročí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 744 kJ / 3 763 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 66,17 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 34,72 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 31,45 g |
| Tuky | 185,92 g |
| – nasycené | 18,59 g |
| – nenasycené | 150,66 g |
| –– mononenasycené | 106,22 g |
| –– polynenasycené | 44,44 g |
| ––– omega 3 | 12,71 g |
| Vláknina | 14,25 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 523 mg |
| Sůl | 1,80 g |
| Sacharidy | 449,90 g |
| – cukry | 265,25 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 210 g 210 g cukru | Cukr bílý | 210 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 150 ml 150 ml oleje | Olej řepkový | 150 ml |
| 100 ml 100 ml vroucí vody | Voda | 100 ml |
| 250 g 250 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 2 lžíce 2 lžíce kakaa. | ||
| krém - | Smetana kravská sladká 35% | |
| nutela | Pomazánka z lískových ořechů | |
| máslo | Máslo kravské | |
| marmeláda | Marmeláda jahodová | |
| 2-3 2-3 banány | Banán čerstvý | 225 g |
| marcipán | Marcipán | |
| modelovací hmota | Fondán | |
| červené barvivo | E154 - Hněď FK ( CI potravinářská hněď 1 ) |