Nutriční hodnoty (Vepřové maso v mrkvi)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 6 276 kJ / 1 500 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 89,44 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 83,14 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,30 g |
| Tuky | 95,90 g |
| – nasycené | 20,04 g |
| – nenasycené | 68,64 g |
| –– mononenasycené | 50,84 g |
| –– polynenasycené | 17,80 g |
| ––– omega 3 | 5,09 g |
| Vláknina | 12,20 g |
| Cholesterol | 317 mg |
| Sodík | 561 mg |
| Sůl | 1,30 g |
| Sacharidy | 63,66 g |
| – cukry | 42,06 g |
| ––– laktóza | 5,06 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g vepřové plece | Vepřová plec | 400 g |
| 400 g 400 g mrkve | Mrkev čerstvá | 400 g |
| 60 g 60 g oleje | Olej řepkový | 60 ml |
| 20 g 20 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 20 g 20 g cukru | Cukr bílý | 20 g |
| 100 ml 100 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
| 20 g 20 g másla | Máslo kravské | 20 g |
| muškátový květ (podle chuti) | Muškát květ sušený | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl (dle potřeby) | Sůl mořská | |
| vývar (dle potřeby, nebo voda) | Vývar masový |