Nutriční hodnoty (Jablkový koláč litý na plech)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 20 973 kJ / 5 013 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 76,44 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 29,44 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 47,00 g |
| Tuky | 230,41 g |
| – nasycené | 21,53 g |
| – nenasycené | 191,96 g |
| –– mononenasycené | 135,32 g |
| –– polynenasycené | 56,64 g |
| ––– omega 3 | 16,63 g |
| Vláknina | 26,50 g |
| Cholesterol | 783 mg |
| Sodík | 484 mg |
| Sůl | 1,69 g |
| Sacharidy | 645,10 g |
| – cukry | 310,57 g |
| ––– laktóza | 4,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g jablek | Jablko čerstvé | 500 g |
| 450 g 450 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 450 g |
| 250 g 250 g moučkového cukru | Cukr bílý | 250 g |
| 200 ml 200 ml oleje | Olej řepkový | 200 ml |
| 100 ml 100 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 1 kypřicí prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| kandované ovoce (dle chuti) | Citron kandovaný | |
| tuk na vymazání plechu | Margarín | |
| polohrubá mouka na vysypání plechu | Mouka pšeničná polohrubá |