Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Kynutý závin s jablky - dia)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 920 kJ /
2 132 kcal
Bílkoviny57,48 g
– z toho živočišné bílkoviny11,23 g
– z toho rostlinné bílkoviny46,25 g
Tuky61,04 g
– nasycené15,45 g
– nenasycené41,11 g
–– mononenasycené27,55 g
–– polynenasycené13,56 g
––– omega 30,86 g
Vláknina17,60 g
Cholesterol 264 mg
Sodík 248 mg
Sůl0,53 g
Sacharidy329,38 g
– cukry13,98 g
––– laktóza3,68 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
0,5-1 dcl 0,5-1 dcl mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 75 ml
1 1 vejce Vejce slepičí 70 g
80 g 80 g povolené Hery nebo jiného tuku Margarín 80 g
citronová kůra nebo citronové aroma Dr.Oetker Citronová kúra čerstvá
200 g 200 g vařených,vychladlých, jemně strouhaných brambor Brambor zimní 200 g
400 g 400 g hrubé mouky Mouka pšeničná hrubá 400 g
špetka špetka soli Sůl mořská
1 1 menší lžička cukru Cukr bílý
1 - 2 lžičky 1 - 2 lžičky sladidla Clara (3 x sladší než cukr nebo jiné) E951 - Aspartam
15 g 15 g čerstvého droždí (rozdrobíme na mouku.) Droždí pekařské lisované 15 g
jablka na náplň, můžou být i steril. ve vlastní šťávě Jablko čerstvé
skořice Skořice ceylonská
sladidlo E951 - Aspartam
sekané ořechy Vlašské ořechy
rozinky Rozinky
trochu trochu na tuku opražené strouhanky Strouhanka pšeničná
zhruba 80 - 100 zhruba 80 - 100 g rozpuštěné Hery na potření těsta a povrchu závinů Margarín

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.