Nutriční hodnoty (Kynutý závin s jablky - dia)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 920 kJ / 2 132 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,48 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 11,23 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 46,25 g |
Tuky | 61,04 g |
– nasycené | 15,45 g |
– nenasycené | 41,11 g |
–– mononenasycené | 27,55 g |
–– polynenasycené | 13,56 g |
––– omega 3 | 0,86 g |
Vláknina | 17,60 g |
Cholesterol | 264 mg |
Sodík | 248 mg |
Sůl | 0,53 g |
Sacharidy | 329,38 g |
– cukry | 13,98 g |
––– laktóza | 3,68 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
0,5-1 dcl 0,5-1 dcl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 75 ml |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
80 g 80 g povolené Hery nebo jiného tuku | Margarín | 80 g |
citronová kůra nebo citronové aroma Dr.Oetker | Citronová kúra čerstvá | |
200 g 200 g vařených,vychladlých, jemně strouhaných brambor | Brambor zimní | 200 g |
400 g 400 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 400 g |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
1 1 menší lžička cukru | Cukr bílý | |
1 - 2 lžičky 1 - 2 lžičky sladidla Clara (3 x sladší než cukr nebo jiné) | E951 - Aspartam | |
15 g 15 g čerstvého droždí (rozdrobíme na mouku.) | Droždí pekařské lisované | 15 g |
jablka na náplň, můžou být i steril. ve vlastní šťávě | Jablko čerstvé | |
skořice | Skořice ceylonská | |
sladidlo | E951 - Aspartam | |
sekané ořechy | Vlašské ořechy | |
rozinky | Rozinky | |
trochu trochu na tuku opražené strouhanky | Strouhanka pšeničná | |
zhruba 80 - 100 zhruba 80 - 100 g rozpuštěné Hery na potření těsta a povrchu závinů | Margarín |