Nutriční hodnoty (Dančí guláš se švestkami v perníkové omáčce podle Stezek dědictví)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 12 783 kJ / 3 055 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 226,80 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 213,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,30 g |
| Tuky | 124,56 g |
| – nasycené | 15,06 g |
| – nenasycené | 104,83 g |
| –– mononenasycené | 72,21 g |
| –– polynenasycené | 32,62 g |
| ––– omega 3 | 8,85 g |
| Vláknina | 33,90 g |
| Cholesterol | 650 mg |
| Sodík | 1,06 g |
| Sůl | 2,50 g |
| Sacharidy | 163,60 g |
| – cukry | 105,30 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 100 g 100 g sušené švestky | Švestky sušené | 100 g |
| 100 g 100 g jablečná šťáva | Šťáva z jablka | |
| špetka špetka skořice | Skořice ceylonská | |
| 100 g 100 g oleje | Olej řepkový | 100 ml |
| 1000 g 1000 g dančího masa | Daněk kýta | 1000 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 100 g 100 g mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 100 g 100 g celeru | Celer bulva čerstvá | 100 g |
| 150 g 150 g cibule | Cibule čerstvá | 150 g |
| 50 g 50 g přepasírovaných vařených rajčat | Rajče červené čerstvé | 50 g |
| bobkový list | Bobkový list sušený | |
| jalovec | Jalovec sušený | |
| 0,5 l 0,5 l červeného vína | Víno červené suché | 500 ml |
| 100 g 100 g perníku | Perník | 100 g |