Nutriční hodnoty (Sádlovníky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 772 kJ / 3 770 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 54,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 46,00 g |
| Tuky | 261,83 g |
| – nasycené | 123,21 g |
| – nenasycené | 132,79 g |
| –– mononenasycené | 103,10 g |
| –– polynenasycené | 29,69 g |
| ––– omega 3 | 0,67 g |
| Vláknina | 12,00 g |
| Cholesterol | 438 mg |
| Sodík | 23 mg |
| Sůl | 0,03 g |
| Sacharidy | 292,65 g |
| – cukry | 20,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g vnitřního vepřového sádla surového (treba ho 2x pomlieť, možno ho však nahradiť stuženým pokrmovým tukom) | Sádlo vepřové | 250 g |
| 400 g 400 g hladké mouky speciál | Mouka pšeničná hladká | 400 g |
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
| 1 lžíce 1 lžíce octu | Ocet lihový | 15 ml |
| 10 lžic 10 lžic vlažné vody | Voda | 180 ml |
| špetka špetka soli | Sůl mořská |