Nutriční hodnoty (Vánoční závin)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 27 430 kJ / 6 556 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 85,56 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 9,56 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 76,00 g |
| Tuky | 221,08 g |
| – nasycené | 89,63 g |
| – nenasycené | 123,66 g |
| –– mononenasycené | 84,46 g |
| –– polynenasycené | 39,20 g |
| ––– omega 3 | 2,04 g |
| Vláknina | 54,60 g |
| Cholesterol | 578 mg |
| Sodík | 867 mg |
| Sůl | 1,51 g |
| Sacharidy | 1 028,70 g |
| – cukry | 670,80 g |
| ––– laktóza | 1,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 400 g |
| 100 g 100 g rostliného tuku | Margarín | 100 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 2 lžíce 2 lžíce octa | Ocet lihový | 30 ml |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 300 g 300 g cukru moučky | Cukr bílý | 300 g |
| 100 ml 100 ml vody (dle potřeby, postupně přidáváme) | Voda | 100 ml |
| 100 g 100 g strouhanky | Strouhanka pšeničná | 100 g |
| 900 g 900 g jablek | Jablko čerstvé | 900 g |
| mletá skořice | Skořice ceylonská mletá | |
| 200 g 200 g cukru podle druhu jablek) | Cukr bílý | 200 g |
| 80 g 80 g rozinek | Rozinky | 80 g |
| 80 g 80 g nasekaných mandlí nebo ořechů | Mandle loupané | 80 g |
| 125 g 125 g másla | Máslo kravské | 125 g |