Nutriční hodnoty (Zapečené nudle s masem, majoránkou, žampiony a smetanovo-nivovým přelivem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 10 116 kJ / 2 418 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 117,84 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 111,35 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,49 g |
| Tuky | 194,01 g |
| – nasycené | 54,09 g |
| – nenasycené | 98,70 g |
| –– mononenasycené | 79,04 g |
| –– polynenasycené | 19,66 g |
| ––– omega 3 | 0,93 g |
| Vláknina | 15,89 g |
| Cholesterol | 1,30 g |
| Sodík | 4,78 g |
| Sůl | 10,94 g |
| Sacharidy | 44,47 g |
| – cukry | 8,42 g |
| ––– laktóza | 3,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| sáček sáček (500 g) širokých nudlí | Nudle pšeničné | |
| 500 g 500 g uzeného bůčku | Vepřový bok uzený | 500 g |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| kus kus Nivy | Niva 50% t. v s. | |
| pár pár žampionů | Žampion čerstvý | |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 100 ml 100 ml 30% smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| 200 ml 200 ml uzeného vývaru v kterém jsme povařili maso | Vývar vepřový | 200 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce majoránky | Majoránka sušená | 40 g |
| 2 lžíce 2 lžíce pažitky | Pažitka čerstvá | 30 g |
| 2 2 lžíce medvědího česneku (kdo ho nemá dá 1 strouzek česneku navíc,trochu oleje,pepř) | Česnek medvědí čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská |