Nutriční hodnoty (Ovocné řezy s zakysanou smetanou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 18 598 kJ / 4 445 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 84,65 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 67,90 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 16,75 g |
| Tuky | 270,05 g |
| – nasycené | 154,95 g |
| – nenasycené | 95,35 g |
| –– mononenasycené | 79,25 g |
| –– polynenasycené | 16,10 g |
| ––– omega 3 | 2,17 g |
| Vláknina | 9,50 g |
| Cholesterol | 1,98 g |
| Sodík | 913 mg |
| Sůl | 2,53 g |
| Sacharidy | 414,30 g |
| – cukry | 299,50 g |
| ––– laktóza | 31,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g mletého cukru | Cukr bílý | 250 g |
| 150 g 150 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 150 g |
| 5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
| 5 lžic 5 lžic horké vody | Voda | 90 ml |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 1/2 1/2 kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | |
| 500 ml 500 ml šlehačky | Šlehačka 35% | 500 ml |
| 500 g 500 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 500 ml |
| 250 g 250 g jahod (nebo jiného ovoce) | Jahody čerstvé | 250 g |
| 2 sáčky 2 sáčky želatiny | Želatina vepřová |