Nutriční hodnoty (Zapečené brambory - "svobodné")
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 24 180 kJ / 5 779 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 254,33 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 192,35 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 61,98 g |
| Tuky | 312,07 g |
| – nasycené | 151,22 g |
| – nenasycené | 153,95 g |
| –– mononenasycené | 130,69 g |
| –– polynenasycené | 23,26 g |
| ––– omega 3 | 1,93 g |
| Vláknina | 97,20 g |
| Cholesterol | 660 mg |
| Sodík | 6,38 g |
| Sůl | 15,48 g |
| Sacharidy | 460,15 g |
| – cukry | 55,70 g |
| ––– laktóza | 24,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 kg 2 kg brambor - neloupané | Brambor zimní | 2000 g |
| 20-25 dkg 20-25 dkg širokého špeku | Špek | 225 g |
| 2 ks 2 ks kuřecích prsíček | Kuře prso | 700 g |
| 10-15 dkg 10-15 dkg Anglické slaniny (plátky) | Anglická slanina | 125 g |
| 5 5 velkých stroužků česneku | Česnek čerstvý | 350 g |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1/2 litru 1/2 litru mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| voda | Voda | |
| olej | Olej řepkový | |
| černý mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pažitka (čerstvá nebo sušená) | Pažitka čerstvá |