Nutriční hodnoty (Dort pro Vojtíška - Kopretina)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 37 958 kJ / 9 072 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 118,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 82,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 36,00 g |
| Tuky | 647,54 g |
| – nasycené | 353,03 g |
| – nenasycené | 257,50 g |
| –– mononenasycené | 192,90 g |
| –– polynenasycené | 64,60 g |
| ––– omega 3 | 9,63 g |
| Vláknina | 12,00 g |
| Cholesterol | 3,92 g |
| Sodík | 972 mg |
| Sůl | 2,37 g |
| Sacharidy | 686,60 g |
| – cukry | 520,50 g |
| ––– laktóza | 5,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 260 g 260 g cukru krupice | Cukr bílý | 260 g |
| 1/2 1/2 vanilkového cukru | Cukr vanilkový | |
| 200 g 200 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 200 g |
| 10 lžic 10 lžic vody | Voda | 180 ml |
| 100 g 100 g ořechů | Vlašské ořechy | 100 g |
| citron - kůra | Citrón čerstvý | |
| 1/2 1/2 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| 5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
| 25 dkg 25 dkg cukru krupice | Cukr bílý | 250 g |
| 1/2 1/2 vanilkového cukru | Cukr vanilkový | |
| 2,5 kostky 2,5 kostky másla | Máslo kravské | 625 g |
| 0,5 kostky 0,5 kostky hery | Margarín | |
| rum (na pokapání korpusu) | Rum | |
| oblíbená potahovací hmota | Fondán |