Jemná chřestová polévka

maris Kuchařka: maris

Polévky 5 názorů

Suroviny

250 g zeleného chřestu
1 šalotka
1 větší brambora
1 menší petržel
1 řapík celeru
100 ml smetany
50 g másla
2 lžíce hladké mouky
1,5 litru silného drůbežího vývaru
zakysaná smetana k podávání - nemusí být
sůl
bílý pepř
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozehřejeme máslo, zpěníme na něm drobně nakrájenou šalotku, zaprášíme moukou a připravíme jíšku. Zalijeme ji vývarem, prošleháme a přivedeme k varu.

  2. Vložíme na menší kousky překrájený chřest, z kterého jsme odstranili spodní zdřevnatělé části a očištěnou pokrájenou zeleninu.

  3. Po cca 3 minutách vyndáme několik kousků chřestu, odkrojíme špičky, dáme je stranou, budou na ozdobu na talíři, množství podle fantazie, zbytek vrátíme do polévky a vaříme celkem 30 minut.

  4. Zjemníme smetanou a rozmixujeme.

  5. Polévku dochutíme solí a čerstvě mletým bílým pepřem a na talířích doplníme chřestovými špičkami a kopečkem zakysané smetany

Poznámka

Zdroj: časopis Gurmet - mírně upraveno

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jemná chřestová polévka

Tématické fráze: chřestová polévka polévka z chřestu chrestivy krém bíly chřest polévka s mrkví chřestova bila polevka chřestova polívka recept chřestová polévka recept na chrestovou polevku chřestová polévka bez smetany chrestova polevk zeleninová krémová polévka recept z chřestu zeleninová polévka s chřestem polevka s chrestem top chřestová polévka chřestová polévka top chřestová polévka top recept chřestová polév polévka z bílým chřestem chřestivý krém olevka chřestivá polévka

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít