Nutriční hodnoty (Chalupářské páje zapečené v bramborách a sýru)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 11 282 kJ / 2 696 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 209,28 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 191,65 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 17,63 g |
| Tuky | 134,83 g |
| – nasycené | 60,89 g |
| – nenasycené | 51,69 g |
| –– mononenasycené | 33,11 g |
| –– polynenasycené | 18,58 g |
| ––– omega 3 | 0,76 g |
| Vláknina | 22,69 g |
| Cholesterol | 754 mg |
| Sodík | 2,34 g |
| Sůl | 6,89 g |
| Sacharidy | 151,30 g |
| – cukry | 21,05 g |
| ––– laktóza | 5,83 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 lžíce 2 lžíce slunečnicového oleje | Olej slunečnicový | 22 ml |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 velká mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 velká petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 750 g 750 g mletého hovězího masa | Hovězí ořez | 750 g |
| 2 lžičky 2 lžičky hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 8 g |
| 400 ml 400 ml hovězího vývaru | Vývar hovězí | 400 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce rajského protlaku | Protlak rajčatový | 15 g |
| 2 lžíce 2 lžíce worcestrové omáčky | Worcestrová omáčka | 30 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 750 g 750 g brambor | Brambor zimní | 750 g |
| 30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 37.5 ml |
| 125 g 125 g strouhaného parmazánu (nebo Čedaru) | Parmezán | 125 g |