Nutriční hodnoty (Jablečný závin III.)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 10 051 kJ / 2 402 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 48,08 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 4,16 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 43,93 g |
| Tuky | 72,46 g |
| – nasycené | 40,15 g |
| – nenasycené | 27,76 g |
| –– mononenasycené | 20,88 g |
| –– polynenasycené | 6,89 g |
| ––– omega 3 | 0,82 g |
| Vláknina | 34,53 g |
| Cholesterol | 386 mg |
| Sodík | 452 mg |
| Sůl | 1,03 g |
| Sacharidy | 372,19 g |
| – cukry | 126,17 g |
| ––– laktóza | 0,54 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 350 g 350 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 350 g |
| 100 ml 100 ml vody | Voda | 100 ml |
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 1 lžíce 1 lžíce octa | Ocet lihový | 15 ml |
| 1 lžička 1 lžička změklého másla | Máslo kravské | 8 g |
| tuk na pokropení těsta a na vymazání plechu | Margarín | |
| mouka na vysypánu plechu | Mouka pšeničná hladká | |
| 6 6 jablek | Jablko čerstvé | 900 g |
| 2 lžíce 2 lžíce cukru krupice | Cukr bílý | 24 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 2.5 g |
| strouhanka | Strouhanka pšeničná | |
| 60 g 60 g másla | Máslo kravské | 60 g |