Nutriční hodnoty (Rajčatový salát s olivami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 1 287 kJ / 308 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,14 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,14 g |
| Tuky | 11,10 g |
| – nasycené | 1,56 g |
| – nenasycené | 9,34 g |
| –– mononenasycené | 7,91 g |
| –– polynenasycené | 1,43 g |
| ––– omega 3 | 0,01 g |
| Vláknina | 8,04 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 23 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 45,95 g |
| – cukry | 41,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 rajčata (nakrájená na kostičky) | Rajče červené čerstvé | 240 g |
| 1 1 malá cibule nadrobno nakrájená (může být i červená či bílá cibule) | Cibule čerstvá | 70 g |
| čerstvá bazalka | Bazalka čerstvá | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| koriandr nasekaný | Koriandr semena | |
| hrst hrst černých oliv nebo zelených oliv nakrájených na kolečka | Olivy čerstvé zralé | |
| 1 lžíce 1 lžíce cukru | Cukr bílý | 25 g |
| 3/4 lžíce 3/4 lžíce octa (červený či bílý vinný ocet) | Ocet lihový | 11.25 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř - podle chuti | Pepř černý |