Pečená hnízda

Tom Beyk Kuchař: Tom Beyk

Doba přípravy: 40 min. 8 porcí Mleté maso 2 názory

Suroviny

1 kg mletého vepřového
1 cibule
13 g soli (vyzkoušeno)
pepř
škrobová moučka
Náplň:
150 g strouhaného sýru (Gouda, Eidam...)
2 vejce
kysaná smetana - tolik, aby vznikla hustá kaše
kopr, petrželka, pažitka...
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Dobře prohněteme maso s cibulí, pepřem a solí, vyválíme do šišky a rozdělíme na osm kusů, z kterých následně vyrobíme na prkénku, posypaném škrobovou moučkou, koule.

  2. Koule potom rozplácneme a sklenkou vyrobíme misky.

  3. Vyskládáme je na pomaštěný plech a zamíchanou náplní stejnoměrně vyplníme misky (hnízda).

  4. Pečeme asi 30 min. při teplotě 200°C.
    Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.

Poznámka

Doporučuji vyrobit hnízda hlubší než na fotce, tj. s tenkým dnem a vyšším okrajem protože se při pečení hnízdo smrskne a náplň vyteče na plech. Není to tak velká škoda, náplň se seškrábne a dá na brambory :-).

Inspirace:

http://primanatura.cz/zapomente-smazene-karbanatky...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Pečená hnízda

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: pečená hnízda

Zapomněl/a jsem heslo