Nutriční hodnoty (Polévka z červené řepy I)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 2 198 kJ / 525 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,78 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,78 g |
| Tuky | 12,72 g |
| – nasycené | 1,60 g |
| – nenasycené | 12,42 g |
| –– mononenasycené | 7,51 g |
| –– polynenasycené | 4,91 g |
| ––– omega 3 | 0,91 g |
| Vláknina | 19,05 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 372 mg |
| Sůl | 0,75 g |
| Sacharidy | 82,60 g |
| – cukry | 57,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 750 g 750 g červené řepy | Červená řepa čerstvá | 750 g |
| 1,5 l 1,5 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1500 ml |
| 1 1 brambora | Brambor zimní | 50 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 g 2 g čerstvé citronové kůry | Citronová kúra čerstvá | 2 g |
| 2 lžíce 2 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 30 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| créme fraiche | Creme fraiche 33% | |
| pažitka | Pažitka čerstvá |