Nutriční hodnoty (Nadivane papriky s veprovym masem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 042 kJ / 1 205 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 138,83 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 131,02 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,81 g |
| Tuky | 47,24 g |
| – nasycené | 15,32 g |
| – nenasycené | 21,83 g |
| –– mononenasycené | 17,72 g |
| –– polynenasycené | 4,12 g |
| ––– omega 3 | 0,16 g |
| Vláknina | 12,60 g |
| Cholesterol | 881 mg |
| Sodík | 591 mg |
| Sůl | 1,15 g |
| Sacharidy | 51,01 g |
| – cukry | 41,91 g |
| ––– laktóza | 6,21 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g vepřového masa (kýta) (na košty nakrájené) | Vepřová kýta | 500 g |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3-4 3-4 čerstvé papriky (žluté nebo zelené) | Paprika červená čerstvá | 525 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| olej | Olej řepkový | |
| sladká paprika | Paprika červená sušená | |
| Podravka na konec na dochucení (být nemusí) | Kořenící směs sypká | |
| houska nebo veka nebo 6 plátků toustového chleba (nakrájené na kostičky) | Houska pšeničná | |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku horkého mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 125 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 2-3 2-3 vejce | Vejce slepičí | 175 g |
| pažitka (šnytlík) | Pažitka čerstvá |