Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévkové koření z libečku

Libeček lékařský, lidově zvaný maggi, patří mezi oblíbené bylinky. Jedinečnou chuť dodá polévkám, omáčkám, ale i grilovanému masu. Pokud vám roste na zahrádce, určitě stojí za to vyzkoušet domácí polévkové koření.

Hodnocení receptu je 4,9 (37×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

13. 5. 2015 12:16

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

cca 200 ml

Nutriční hodnoty

Energie1 127 kJ / 269 kcal
Bílkoviny1,60 g
Tuky22,98 g
Vláknina4,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,21 g
Sůl8,00 g
Sacharidy12,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept jsem našla v časopise Blesk vaše recepty

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JanaDorazinova JanaDorazinova

2. 6. 2018 12:07

konyx1: To by vůbec nemuselo být špatné :-)

konyx1 konyx1

2. 6. 2018 11:03

Pismanek: Mi libeček zhořkl, když jsem ho po odřezání nechal tři dny ve váze s vodou, nebyl čas na okamžité zpracování a už kvetl, květy vyhazuji. Recept vyzkouším, asi přidám česnekové výhonky. :-8

JanaDorazinova JanaDorazinova

4. 6. 2017 16:25

Pismanek: Já ho už letos dělala a je skvělý. Těžko říct, v čem je chyba :-(

Pismanek

4. 6. 2017 12:04

Josef: mela jsem to nahorkly i bez majoranky, asi to bude vykvetenim libecku :-//

Josef

1. 10. 2016 06:30

Ivana:

Ta hořkost je způsobena dlouhým vařením majoránky,je třeba ji přidat až na konec a jen krátce povařit..

JanaDorazinova JanaDorazinova

4. 6. 2016 12:32

Ivana: Jéé, nekvetl, tak nevím :-)

Ivana

4. 6. 2016 09:52

plátýnko byl pro mě vždy velký problém, teď s oblibou používám vyřazené látkové kapesníky - ty už nepoužíváme, tak nemusí dělat parádu - vždy je vyperu s utěrkama a obarvené skvrny mě "netrápí". Filtruji tak i domácí jablečný džus
Nemůže být ta hořkost způsobená kvetením libečku?

JanaDorazinova JanaDorazinova

6. 9. 2015 18:08

Pavlína: Možná to bude v majoránce. Dělala jsem několikrát, tady poprvé a pak už bez majoránky. Poprvé se to spotřebovalo hodně rychle, neměla jsem to hořké, ale možná, kdybych to měla déle, nevím. A díky za radu s uskladněním libečku, já ho většinou mrazím :-)

Pavlína

6. 9. 2015 15:31

No dělala jsem přesně podle návodu magi z libečku a je velice hořké. Tak nevím kde jsem udělala chybu. Může mi někdo poradit? Jinak usekám libeček a prosypávam soli a nechávám v ledničce do další sezony a v pohodě vydrží.

Niki

26. 5. 2015 14:34

Tak to to udělám :-p

JanaDorazinova JanaDorazinova

19. 5. 2015 14:11

1974andrea: ano;-)

1974andrea 1974andrea

19. 5. 2015 11:14

Jana Remkova:A mlela jsi to mlýnkem na maso?

JanaDorazinova JanaDorazinova

19. 5. 2015 10:10

spagetka: Ladi, já to dělala podle receptu tak, jak byl napsán. takže ano, 15 minut se to mělo vařit..

spagetka spagetka

19. 5. 2015 07:54

1974andrea: neredukuju, protože na velké množství bylinek dávám relativně málo vody, podle mne je koncentrovaný dost.

1974andrea 1974andrea

19. 5. 2015 07:50

spagetka:Takže už to ani neredukuješ, když to vaříš jenom tak krátce? To nebude mít vůbec tu intenzivní chuť, jakou by to mělo podle tohoto receptu mít;-)

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: magi z libecku domácí magi z libečku libeček recepty libeckove magi libeček domaci magi libeček magi recept recept na magi z libecku libeček magi zpracování libečku libeček v soli libeček zpracování recepty z libečku libecek domaci magi maggi z libečku libeček jako magi libeček recept recept z libečku domácí polévkové koření z libečku polévkové koření magi

Suroviny: libeček, voda, sůl, majoránka, olej slunečnicový

TopRecepty.cz

Polévkové koření z libečku

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3G1M