Polévkové koření z libečku

Zavařeniny Doba přípravy: cca 50 minut 53 názorů

Zavařeniny Doba přípravy: cca 50 minut 53 názorů

Suroviny cca 2 dcl

Mísu libečku i se stonky - čím více, tím lépe, 4 dcl vody, 1 lžička soli, 1 lžíce pokud možno čerstvé majoránky, 2 lžíce slunečnicového oleje.

Postup přípravy receptu

  1. Libeček pořádně osprchujeme a pomeleme na masovém strojku. Dáme do hrnce, přidáme vodu a vaříme 15 minut. Směs scedíme přes bílé plátýnko, pořádně vymačkáme.

  2. Do tekuté směsi přidáme sůl, 2 lžíce oleje a majoránku a vaříme tak dlouho, až výluh zredukujeme na polovinu. Nalijeme do skleniček a obrátíme dnem vzhůru.

  3. Vzniklý koncentrát můžeme přidávat do polévek a podle chuti i do jiných pokrmů, například do omáček.

Poznámka od kuchařky

Recept jsem našla v časopise Blesk vaše recepty

Komentáře k receptu Polévkové koření z libečku

  • konyx1: To by vůbec nemuselo být špatné :-)

    Odpovědět

  • konyx1 konyx1

    Pismanek: Mi libeček zhořkl, když jsem ho po odřezání nechal tři dny ve váze s vodou, nebyl čas na okamžité zpracování a už kvetl, květy vyhazuji. Recept vyzkouším, asi přidám česnekové výhonky. :-8

    Odpovědět

  • Pismanek: Já ho už letos dělala a je skvělý. Těžko říct, v čem je chyba :-(

    Odpovědět

  • Pismanek Pismanek

    Josef: mela jsem to nahorkly i bez majoranky, asi to bude vykvetenim libecku :-//

    Odpovědět

  • Josef Josef(neregistrovaný)

    Ivana:

    Ta hořkost je způsobena dlouhým vařením majoránky,je třeba ji přidat až na konec a jen krátce povařit..

    Odpovědět

  • Ivana: Jéé, nekvetl, tak nevím :-)

    Odpovědět

  • Ivana Ivana(neregistrovaná)

    plátýnko byl pro mě vždy velký problém, teď s oblibou používám vyřazené látkové kapesníky - ty už nepoužíváme, tak nemusí dělat parádu - vždy je vyperu s utěrkama a obarvené skvrny mě "netrápí". Filtruji tak i domácí jablečný džus
    Nemůže být ta hořkost způsobená kvetením libečku?

    Odpovědět

  • Pavlína: Možná to bude v majoránce. Dělala jsem několikrát, tady poprvé a pak už bez majoránky. Poprvé se to spotřebovalo hodně rychle, neměla jsem to hořké, ale možná, kdybych to měla déle, nevím. A díky za radu s uskladněním libečku, já ho většinou mrazím :-)

    Odpovědět

  • Pavlína Pavlína(neregistrovaná)

    No dělala jsem přesně podle návodu magi z libečku a je velice hořké. Tak nevím kde jsem udělala chybu. Může mi někdo poradit? Jinak usekám libeček a prosypávam soli a nechávám v ledničce do další sezony a v pohodě vydrží.

    Odpovědět

  • Niki Niki(neregistrovaný)

    Tak to to udělám :-p

    Odpovědět

  • 1974andrea: ano;-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Jana Remkova:A mlela jsi to mlýnkem na maso?

    Odpovědět

  • spagetka: Ladi, já to dělala podle receptu tak, jak byl napsán. takže ano, 15 minut se to mělo vařit..

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    1974andrea: neredukuju, protože na velké množství bylinek dávám relativně málo vody, podle mne je koncentrovaný dost.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    spagetka:Takže už to ani neredukuješ, když to vaříš jenom tak krátce? To nebude mít vůbec tu intenzivní chuť, jakou by to mělo podle tohoto receptu mít;-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3 4

Tématické fráze: magi z libecku domácí magi z libečku libeček recepty libeckove magi libeček domaci magi libeček magi recept recept na magi z libecku libeček magi zpracování libečku libeček v soli libeček zpracování recepty z libečku libecek domaci magi maggi z libečku libeček jako magi libeček recept recept z libečku domácí polévkové koření z libečku polévkové koření magi