Nutriční hodnoty (Boršč z Jeseníku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 12
| Energie | 8 669 kJ / 2 072 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 396,93 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 381,10 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 15,83 g |
| Tuky | 23,85 g |
| – nasycené | 9,84 g |
| – nenasycené | 11,36 g |
| –– mononenasycené | 9,14 g |
| –– polynenasycené | 2,22 g |
| ––– omega 3 | 0,53 g |
| Vláknina | 23,75 g |
| Cholesterol | 805 mg |
| Sodík | 956 mg |
| Sůl | 1,78 g |
| Sacharidy | 55,50 g |
| – cukry | 36,25 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,5 kg 1,5 kg hovězího masa | Hovězí kýta | 1500 g |
| 3 3 morkové kosti | Kost hovězí | |
| 1 1 klobása čabajského typu | Klobása | |
| 200 g 200 g uzených krůtích prsou | Krůta prsa bez kůže | 200 g |
| kořenová zelenina (jako na svíčkovou) | Mrkev čerstvá | |
| 1/4 hlávky 1/4 hlávky modrého zelí | Zelí bílé čerstvé | 750 g |
| 1 1 červená řepa | Červená řepa čerstvá | |
| 1 sklenice 1 sklenice šťávy z červené řepy | Šťáva z červené řepy | |
| 1 konzerva 1 konzerva loupaných rajčat | Dužina červeného rajčete čerstvá | 425 g |
| 1 konzerva 1 konzerva sterilovaných červených fazolí | Fazole červená ledvina sterilované | |
| sádlo | Sádlo vepřové | |
| sladká paprika mletá | Paprika červená sušená | |
| nové koření | Nové koření | |
| bobkový list | Bobkový list sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| ocet | Ocet lihový | |
| zakyslá smetana na servírování | Smetana kravská sladká 12% |