Králík pečený na zelenině a pivu

mika59 Kuchařka: mika59

Jiné maso 2 názory

Suroviny

1 králík
velká cibule
4-5 stroužků česneku
2 mrkve
3 větší žampiony
250 ml světlého piva
Marináda:
5 lžic oleje
1 lžíce protlaku
1 lžíce hrubozrnné hořčice
lžička dijonské hořčice
150 ml vody
sůl
pepř
kajenský pepř
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Porce králíka osolíme, opepříme a necháme chvíli uležet. Mezitím smícháme olej, protlak, hořčice a vodu. Cibuli a česnek nakrájíme na kousky a přidáme k marinádě.

  2. Králíka pořádně v marinádě vykoupeme a dáme do druhého dne do lednice. Dvě hodiny před pečením králíka vytáhneme z lednice do pokojové teploty.

  3. Mrkev a žampiony nakrájíme na kousky. Do připraveného pekáče dáme králíka i s marinádou, přidáme mrkev a žampiony a podlijeme pivem.

  4. Pekáč přikryjeme a dáme do předem vyhřáté trouby na 220 st. a pečeme 10-15 minut. Poté teplotu stáhneme na 150 stupňů a pečeme pomalu cca 2 hodiny do měkka.

  5. Během pečení maso přeléváme výpekem. Před koncem pečení pekáč odkryjeme a maso dopečeme na barvu. Podáváme s rýží nebo těstovinami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 200 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Králík pečený na zelenině a pivu

Tématické fráze: králík recepty pečený králík králík na zelenině s těstovinami pečený králík se zeleninou pečený králík na zelenině králik na zelenině recept recept na králíka na zelenině pečený králík na recepty z králíka králík na zelenine pečený králík recept králík na pivu peceny kralik obrázky recept na králíka pečený králík na pivu pečeny králík recepty recept králík na zelenině pečený králík -recepty králík na pivu se zeleninou kralík pečený

Zapomněl/a jsem heslo