Nutriční hodnoty (Brokolicovo-květáková polévka se žampiony a zakysanou smetanou s koprem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 912 kJ / 457 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 25,99 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 11,48 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 14,51 g |
| Tuky | 19,58 g |
| – nasycené | 9,10 g |
| – nenasycené | 7,33 g |
| –– mononenasycené | 5,88 g |
| –– polynenasycené | 1,45 g |
| ––– omega 3 | 0,14 g |
| Vláknina | 17,25 g |
| Cholesterol | 295 mg |
| Sodík | 3,48 g |
| Sůl | 8,56 g |
| Sacharidy | 36,75 g |
| – cukry | 14,00 g |
| ––– laktóza | 3,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 1/2 brokolice | Brokolice čerstvá | 250 g |
| 1/2 1/2 květáku | Květák čerstvý | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| pórek | Pórek čerstvý | |
| 4 4 žampiony | Žampion čerstvý | |
| 2 2 větší brambory | Brambor zimní | 100 g |
| kopr | Kopr nať čerstvý | |
| 100 ml 100 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 100 ml |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce Podravky | Kořenící směs sypká | 15 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| olivový olej | Olej olivový |