Kuře v páře

Kocmax Kuchařka: Kocmax

Doba přípravy: 30 minut 2 porce Drůbeží maso 10 názorů

Kuře v páře
Recept si neoblíbil žádný kuchař
Přidat další fotografii

Suroviny

300 g kuřecích stehenních řízků bez kůže
0,5 kostičky kuřecího bujónu Mammita nebo lžička podravky
100 g pórku
sůl, kmín
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostičky, pórek na proužky, přidáme bujón, kmín a sůl (kdo není zvyklý moc solit, tak stačí bujón nebo podravka a není třeba přidávat další sůl).

  2. Vaříme v parním hrnci 20 minut.

Poznámka

Servírujeme s rýží. Jedná se o velmi jednoduché a rychlé jídlo, které je šťavnaté, lehké a navíc chutné. Kuře v páře se u nás používá jako „odlehčovací jídlo“ na spravení žaludku. Obvykle když před tím jíme jídla, která jsou příliš těžká, třeba po Vánocích, Velikonocích apod.

https://varimebeztuku.blogspot.com/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kuře v páře

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Eja57: Práším, čistím, vysávam , čistím rýžákem koberce na terase od chlupů a teď pejsky nechám třikrát do roka ostříhat u psí kadeřnice. Moc to pomáhá, předtím to byl očistec! Však to znáš! Moc mi to pomohlo, je těch chlupů o moc míň , takže doporučuji !

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Veronika.Hrozna: plný filtr sušičky ze zvířecí domácnosti mluví za vše...

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Eja57: Mám sušičku už 25 let, ale tak je málo využiju, že zatím jsem za ty roky kupovala jen jednu novou. Prádlo ze zahrady voní, ze sušičky ne!

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Kocmax: Tak to určitě, já mám PH nově, dva týdny, a na vývary:yes: ( spolu se sušičkou na prádlo top domácí pomocník:-D)

    Odpovědět

  • Kocmax Kocmax(autorka receptu)

    Eja57: Díky, asi se pokusím vylepšit domácí vývary. Mám nový pomalý hrnec, tak snad to s ním zvládnu líp ;-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Kocmax: Já zas nejsem tak úplný nepřítel kostiček/gelových dochucovadel....někdy se hodí...mě překvapila ta Marmitta, to složení je fakt docela peklo....za mne Natur Vitana kostičky a Vitana gelové bujony, nebo třeba Alnatura ( i když bio v kostičkách mi přijde trochu ....)

    Odpovědět

  • Kocmax Kocmax(autorka receptu)

    Eja57: Vím, že použití jakéhokoliv bujónu není dobré řešení, ale zatím se mě nepodařilo najít zdravější alternativu. Domácí vývar je určitě lepší, ale nikdy se mě nepodaří udělat tak, aby byl vždycky chuťově stejný. Když ho pak použiji do jídla, chutná to pokaždé jinak. U některých jídel zase nepotřebuji přidávat žádnou tekutinu, která ve vývaru je.
    Tak pořád zkouším, jak se tomu bujónu vyhnout, ale zatím neúspěšně. Hodně používám bylinky, ale ty se také nehodí všude a když chci zvýraznit masovou chuť tak nepomohou. Jestli máš nějaký tip, jak tento problém řešit, ráda vyzkouším. :-K

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Kocmax: no, ptala sem se z určitého důvodu - všechna Tvoje jídla vypadají zdravě, ale ta Mammita mi tam trochu neseděla...ztužený palmový tuk, přiznaný glutaman a jeden z nejvyšších obsahu soli v bujonech...proti tomu je Natura Vitana dětský čajík...

    Odpovědět

  • Kocmax Kocmax(autorka receptu)

    Eja57: Zdá se mě méně slaný než ostatní bujóny.

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Mohu se zeptat, proč zrovna kuřecí bujon Mammita - nejen v tomto receptu...?

    Odpovědět

Tématické fráze: kuře v v páře kure v pare kuře na páře kuře v páře recepty kuře na na páře

Zapomněl/a jsem heslo