Nekynuté rychlokoláčky
Rodina má chuť na koláče, vy ale nemáte čas čekat, až těsto vykyne. Koláčky z těsta podle tohoto receptu jen vytvarujeme, naplníme oblíbenou náplní a upečeme ve vyhřáté troubě. Jsou rychle hotové a úspěch je zaručený.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 342 kJ / 3 906 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,66 g |
Tuky | 224,57 g |
Vláknina | 18,36 g |
Cholesterol | 1,06 g |
Sodík | 47 mg |
Sůl | 0,07 g |
Sacharidy | 394,37 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na vál prosejeme mouku, přidáme sůl, cukr, smetanu, žloutky a rozdrobíme droždí. Nakonec přidáme máslo a zpracujeme hladké a nelepivé těsto. Jde to rychle a s těstem se dobře pracuje.
Krok 2: Ihned po zpracování z těsta vytvarujeme válečky. Z těch nakrájíme stejné dílky. Z dílků tvoříme kuličky, velké asi jako pingpongový míček. Kuličky ukládáme na plech s pečicím papírem.
Krok 3: Do každé kuličky uděláme důlek (nejlépe to jde korkovou zátkou) a naplníme připravenou náplní. Okraje potřeme vejcem a koláčky posypeme mandlemi.
Krok 4: Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 10-15 minut do růžova.
Zveřejněno 29. 4. 2018 17:33
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nekynuté rychlokoláčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/knWY
Nejnovější recepty
Tortilly s houbami
Přidáno před 30 minutami
Červená čočka se zeleninou a špenátem
Přidáno před 3 hodinami
Snadné mrkvové placičky
Přidáno před 3 hodinami
Pečený květák se sýrem
Přidáno před 3 hodinami
Obrácený hruškový koláč
Přidáno před 4 hodinami
Zelné listy plněné houbami
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si články, které obsahují tento recept:
Přečtěte si
Nejnovější články
Bůček předem vařený a pečený: Na povrchu křupavé maso je uvnitř úžasně šťavnaté. Stačí jen dodržet postup při přípravě
Holka u plotny radí: Dýňové cupcakes jsou vláčné, voní kořením a s krémem z bílé čokolády chutnají božsky
Salát z červené řepy: Výborná příloha k masu nebo lehká svačinka má pikantní chuť a na její přípravu stačí jen tři ingredience
Houbové koření ze sušených bedel: Vynikající dochucovadlo se hodí do polévek, omáček nebo do houbového kuby
Otestovali jsme indické restaurace v Praze: Za tři stovky jsme našli úžasné pokrmy i trochu nevýrazné chutě
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Minutkové kuřecí nudličky
pekarekroman před 4 minutami
Voňavá houbová omáčka se žampiony
Boxiska před 8 minutami
Houbová omáčka dle Jitky
RabaRoman před 44 minutami
Ostrá směs z bedel na topinky
vladyk před 2 hodinami
Koláč hokkaido
Michaela8574 před 3 hodinami
Řízky v bramborovém obalu (retrorecept)
arabam před 5 hodinami
Vepřová plec na houbách a na smetaně
Cernousek před 13 hodinami
Jemné domácí houskové knedlíky
Ilabagr před 16 hodinami
Naše doma oblíbené špagety
miloslav.kafka před 16 hodinami
Komentáře (4)