Nutriční hodnoty (Královecké klopsy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 738 kJ / 1 133 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 118,59 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 108,85 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,74 g |
| Tuky | 42,12 g |
| – nasycené | 13,23 g |
| – nenasycené | 20,96 g |
| –– mononenasycené | 16,63 g |
| –– polynenasycené | 4,33 g |
| ––– omega 3 | 0,57 g |
| Vláknina | 11,69 g |
| Cholesterol | 649 mg |
| Sodík | 1,37 g |
| Sůl | 3,36 g |
| Sacharidy | 65,11 g |
| – cukry | 9,95 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g mletého vepřového masa | Vepřová plec | 250 g |
| 250 g 250 g mletého hovězího masa | Hovězí ořez | 250 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 rohlík | Rohlík pšeničný bílý | 43 g |
| trochu trochu mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 lžička 1 lžička sardelové pasty (podle chuti) | Sardelová pasta | 5 g |
| strouhanka (pokud je třeba) | Strouhanka pšeničná | |
| kapary (cca 1 sklenička) | Kapary | |
| 1 lžíce 1 lžíce hořčice | Hořčice plnotučná | 15 g |
| 1 1 citron | Citrón čerstvý | 90 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| vývar | Vývar masový | |
| cukr | Cukr bílý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| olej | Olej řepkový | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá |