Nutriční hodnoty (Jablečný závin bez kynutí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 11 425 kJ / 2 731 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,03 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 13,78 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 44,25 g |
Tuky | 96,26 g |
– nasycené | 25,10 g |
– nenasycené | 65,19 g |
–– mononenasycené | 41,78 g |
–– polynenasycené | 23,41 g |
––– omega 3 | 1,99 g |
Vláknina | 50,00 g |
Cholesterol | 268 mg |
Sodík | 767 mg |
Sůl | 1,74 g |
Sacharidy | 383,05 g |
– cukry | 167,85 g |
––– laktóza | 7,35 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
10 10 jablek | Jablko čerstvé | 1500 g |
300 g 300 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
125 g 125 g másla | Máslo kravské | 125 g |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
25 g 25 g droždí | Droždí pekařské lisované | 25 g |
1 lžička 1 lžička cukru krupice | Cukr bílý | 5 g |
150 ml 150 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 150 ml |
1 1 vejce (na potření) | Vejce slepičí | 70 g |
strouhanka (na posypání těsta) | Strouhanka pšeničná | |
skořice (dle chuti) | Skořice ceylonská | |
2 hrsti 2 hrsti rozinek (nebo dle chuti) | Rozinky | 100 g |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový |