Nutriční hodnoty (Banánový chlebíček/buchta)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 13 480 kJ / 3 222 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,66 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 18,27 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 25,39 g |
Tuky | 139,33 g |
– nasycené | 73,74 g |
– nenasycené | 46,47 g |
–– mononenasycené | 40,11 g |
–– polynenasycené | 6,36 g |
––– omega 3 | 0,69 g |
Vláknina | 15,80 g |
Cholesterol | 850 mg |
Sodík | 1,92 g |
Sůl | 0,74 g |
Sacharidy | 441,34 g |
– cukry | 292,84 g |
––– laktóza | 1,04 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3 3 zralé banány | Banán čerstvý | 270 g |
130 g 130 g změklého másla (nebo Hery) | Máslo kravské | 130 g |
200 g 200 g třtinového cukru | Cukr třtinový | 200 g |
1 lžíce 1 lžíce vanilkového extraktu (může se nahradit vanilkovým cukrem, ale musí být zachována gramáž celkového cukru) | Aroma vanilkové | 15 ml |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
190 g 190 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 190 g |
1 lžička 1 lžička prášku do pečiva | Kypřící prášek | 4 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky jedlé sody | Jedlá soda | 6 g |
1-1,5 lžičky 1-1,5 lžičky skořice | Skořice ceylonská | 10 g |
60 ml 60 ml javorového sirupu | Sirup javorový | 60 ml |