Nutriční hodnoty (Brabantský vepřový kotlet s listovým špenátem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 794 kJ / 1 385 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 68,34 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 53,65 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 14,69 g |
| Tuky | 78,81 g |
| – nasycené | 43,91 g |
| – nenasycené | 28,64 g |
| –– mononenasycené | 24,24 g |
| –– polynenasycené | 4,40 g |
| ––– omega 3 | 0,43 g |
| Vláknina | 11,66 g |
| Cholesterol | 651 mg |
| Sodík | 1,83 g |
| Sůl | 5,02 g |
| Sacharidy | 60,50 g |
| – cukry | 30,69 g |
| ––– laktóza | 27,31 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 vepřové kotlety s kostí | Vepřová kotleta s kostí | |
| 400 g 400 g listového špenátu | Špenát čerstvý | 400 g |
| 50 ml 50 ml koňaku | Brandy | 50 ml |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 3 lžíce 3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
| 200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| 200 ml 200 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| 150 g 150 g tvrdého sýra (100 + 50) | Sýr kravský tvrdý 30% | 150 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 špetka 1 špetka muškátového oříšku | Muškátový oříšek | |
| olej | Olej řepkový | |
| 6 6 nových brambor střední velikosti | Brambor raný |