Nutriční hodnoty (Platýs v křenovo-hořčicové krustě)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 1 722 kJ / 411 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,30 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 1,20 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,10 g |
| Tuky | 30,84 g |
| – nasycené | 11,26 g |
| – nenasycené | 18,43 g |
| –– mononenasycené | 13,66 g |
| –– polynenasycené | 4,77 g |
| ––– omega 3 | 1,05 g |
| Vláknina | 4,56 g |
| Cholesterol | 50 mg |
| Sodík | 1,36 g |
| Sůl | 2,75 g |
| Sacharidy | 24,90 g |
| – cukry | 4,86 g |
| ––– laktóza | 1,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 filety 4 filety platýse | ||
| 2 lžíce 2 lžíce dijonské hořčice | Hořčice dijonská | 30 g |
| 2 lžíce 2 lžíce plnotučné hořčice | Hořčice plnotučná | 30 g |
| 4 lžíce 4 lžíce strouhaného křenu | Křen čerstvý | 60 g |
| 2 lžíce 2 lžíce tekuté smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 50 ml |
| citrónová šťáva | Šťáva z citrónu | |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| olej | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská |