Nutriční hodnoty (Kynuté zelňáky se škvarky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 10 027 kJ / 2 396 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 70,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 9,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 60,50 g |
| Tuky | 63,45 g |
| – nasycené | 28,60 g |
| – nenasycené | 32,20 g |
| –– mononenasycené | 22,06 g |
| –– polynenasycené | 10,14 g |
| ––– omega 3 | 0,58 g |
| Vláknina | 16,60 g |
| Cholesterol | 60 mg |
| Sodík | 110 mg |
| Sůl | 0,25 g |
| Sacharidy | 378,05 g |
| – cukry | 37,65 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 500 500 g kyselého zelí (1 sklenice i více) | Zelí bílé kvašené | |
| škvarky (kolik kdo chce) | Škvarky | |
| 20 g 20 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 20 g |
| 50 g 50 g rozpuštěného sádla | Sádlo vepřové | 50 g |
| 250 ml 250 ml vlažného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| kmín | Kmín | |
| sůl | Sůl mořská | |
| anglická slanina (nemusí být) | Anglická slanina | |
| celý mák | Mák modrý | |
| hrubá sůl na ozdobu | Sůl mořská |