Nutriční hodnoty (Špenátová polévka s cizrnou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 293 kJ / 787 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,40 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,78 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,62 g |
| Tuky | 64,02 g |
| – nasycené | 40,63 g |
| – nenasycené | 21,53 g |
| –– mononenasycené | 19,32 g |
| –– polynenasycené | 2,22 g |
| ––– omega 3 | 0,32 g |
| Vláknina | 12,26 g |
| Cholesterol | 196 mg |
| Sodík | 148 mg |
| Sůl | 0,62 g |
| Sacharidy | 34,14 g |
| – cukry | 11,52 g |
| ––– laktóza | 5,04 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g listového špenátu | Špenát čerstvý | 250 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 60 g 60 g másla | Máslo kravské | 60 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| zeleninový vývar (nebo voda) | Vývar zeleninový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| bílý pepř | Pepř bílý | |
| 120 ml 120 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 120 ml |
| 250 250 g cizrny z konzervy | Cizrna | |
| parmezán (podle chuti) | Parmezán |