Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nenáročná svíčková

Hodnocení receptu je 4,6 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Veroly

Snadný

Suroviny

Porce: 3 osoby

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 447 kJ /
585 kcal
Bílkoviny113,55 g
Tuky7,37 g
Vláknina6,74 g
Cholesterol 235 mg
Sodík 246 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy13,92 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso prošpikujeme anglickou slaninou, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. V hrnci rozehřejeme olej a maso ze všech stran rychle orestujeme na prudkém ohni, aby se zatáhlo. Pak vyjmeme, osmažíme cibulku, mraženou zeleninu a dodáme všechno koření. Krok 2: Bujón si rozpustíme v hrnku s vodou. Do hrnce přidáme maso, bujón a ještě dodáme hrnek vody. Pod pokličkou dusíme a maso v průběhu dušení otáčíme (může se celé dát do pekáče s krytem a péct v troubě). Maso dusíme cca 2,5 hodiny, dle potřeby podléváme. Krok 3: Maso vyjmeme a omáčku rozmixujeme, pak vlijeme smetanu, ještě promixujeme a dáme zpět na oheň. Dochutíme citrónem a solí. Maso nakrájíme, vložíme do omáčky a necháme pár minut provařit. Podáváme s knedlíkem.

TIP: Jak jednoduše stáhnout slanost z omáčky?

Zveřejněno 9. 7. 2010 08:24

Poznámka autorky Veroly

Omáčka je natolik hustá, že není potřeba dodávat mouku. Jednoduché a nenáročné na přípravu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nenáročná svíčková

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YynO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nenáročná svíčková

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YynO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

:-):-K:yes:

já si taky myslím že to není bujónem, ten by takovou barvu neudělal... díky za odpověď :o)

1974andrea: Ne, není to bujónem, zase úplně pokaždé ho nedávám. Je tam víc mrkve, nedávala jsem mraženou, ale čerstvou zeleninu :-)

petra:Možná hovězím bujónem;-)

Čím to je, že Jana má omáčku tmavší? mě se líbí spíš tmavší omáčky, než světlejší, tak bych taky ráda měla takovou pěknou barvu omáčky...

Výborná a jednoduchá :yes: jediné co jsem udělala podle sebe je, že jsem tam dala čerstvou zeleninu :-)

Pokud nevadí, přidávám foto a plusík :-) Je moc dobrá!!:yes:

Svíčková byla výborná. Děůám úplně stejnou. :-p

právě ji zkouším,snad se povede :-)

Veroly, dělám téměř stejně (já přidávám nejen citrónovou šťávu, ale i cukr - máme rádi sladkokyselou) a musím říct, že je opravdu dobrá.:yes::yes::-D

Svíčkovou dělám úplně jinak, ale ani tato nemusí být špatná. Já svíčajdu miluju a určitě bych si na ní taky pochutnala.:yes:

Dělám uplně stejně :-):yes:

Tématické fráze:
svickova recept, svičkova, láďa hruška svičkova, svíčkova podle hrušky, recepty ládi hrušky svíčková, svíčková z mražené zeleniny, jednoduchá svíčková omáčka, svíčková podle ládi hrušky, svíčková omáčka z mrazene zeleniny, jednoduchý recept na svíčkovou, svíčková ládi hrušky, svičkova od hrušky, svíčková od ládi hrušky, svíčková omáčka láďa hruška, výborná svíčková láďa hruška, svíčková z pytlíku, svičkova jednoduchy recept, svíčková na smetaně z mražené zeleniny, svickova lada hruska, jednoduchá svíčková recept

Suroviny:
maso hovězí, směs zeleninová mražená, cibule, slanina anglická, sůl, pepř, tymián, pepř, koření nové koření, bobkový list, smetana, bujón hovězí, citron, olej

Přidat fotografie receptu