Nutriční hodnoty (Bramborový makovec)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 12 317 kJ / 2 944 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 74,14 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 31,64 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 42,50 g |
| Tuky | 90,28 g |
| – nasycené | 23,96 g |
| – nenasycené | 50,50 g |
| –– mononenasycené | 21,80 g |
| –– polynenasycené | 28,70 g |
| ––– omega 3 | 0,74 g |
| Vláknina | 23,20 g |
| Cholesterol | 849 mg |
| Sodík | 391 mg |
| Sůl | 0,83 g |
| Sacharidy | 447,10 g |
| – cukry | 271,40 g |
| ––– laktóza | 7,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 150 g 150 g cukru krupice | Cukr bílý | 150 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 200 ml 200 ml kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
| 100 g 100 g vařených brambor | Brambor zimní | 100 g |
| 200 g 200 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 200 g |
| 100 g 100 g mletého máku | Mák modrý mletý | 100 g |
| 1/2 1/2 kypřícího prášku do pečiva | Kypřící prášek | |
| 100 g 100 g moučkového cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 2 lžíce 2 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 30 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce horké vody | Voda | 18 ml |