Nutriční hodnoty ("Apple pie" aneb jablkový koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 19 358 kJ / 4 627 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,78 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 2,10 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 49,68 g |
Tuky | 257,37 g |
– nasycené | 161,70 g |
– nenasycené | 90,33 g |
–– mononenasycené | 79,00 g |
–– polynenasycené | 11,34 g |
––– omega 3 | 1,54 g |
Vláknina | 36,03 g |
Cholesterol | 765 mg |
Sodík | 848 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 507,78 g |
– cukry | 228,40 g |
––– laktóza | 2,40 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 g 400 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 400 g |
250 250 g tuhého másla nakrájeného na větší kostky | Máslo kravské | 250 g |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
150 ml 150 ml studené vody (podle potřeby) | Voda | 150 ml |
1/2 šálku 1/2 šálku hnědého cukru | Cukr třtinový | 125 g |
1/2 šálku 1/2 šálku cukru krystal | Cukr bílý | |
50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
1/2 šálku 1/2 šálku vody | Voda | 125 ml |
1/2 lžičky 1/2 lžičky mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 2.5 g |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
5-7 5-7 jablek (oloupat a nakrájet na plátky) | Jablko čerstvé | 900 g |