Nutriční hodnoty ("Apple pie" aneb jablkový koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 19 358 kJ / 4 627 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 51,78 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,10 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 49,68 g | 
| Tuky | 257,37 g | 
| – nasycené | 161,70 g | 
| – nenasycené | 90,33 g | 
| –– mononenasycené | 79,00 g | 
| –– polynenasycené | 11,34 g | 
| ––– omega 3 | 1,54 g | 
| Vláknina | 36,03 g | 
| Cholesterol | 765 mg | 
| Sodík | 848 mg | 
| Sůl | 2,00 g | 
| Sacharidy | 507,78 g | 
| – cukry | 228,40 g | 
| ––– laktóza | 2,40 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 400 g 400 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 400 g | 
| 250 250 g tuhého másla nakrájeného na větší kostky | Máslo kravské | 250 g | 
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g | 
| 150 ml 150 ml studené vody (podle potřeby) | Voda | 150 ml | 
| 1/2 šálku 1/2 šálku hnědého cukru | Cukr třtinový | 125 g | 
| 1/2 šálku 1/2 šálku cukru krystal | Cukr bílý | |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g | 
| 1/2 šálku 1/2 šálku vody | Voda | 125 ml | 
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 2.5 g | 
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g | 
| 5-7 5-7 jablek (oloupat a nakrájet na plátky) | Jablko čerstvé | 900 g |