Nutriční hodnoty (Drožďovo - mrkvová polévka s tofu)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 987 kJ / 475 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 27,80 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 27,80 g |
| Tuky | 35,27 g |
| – nasycené | 4,28 g |
| – nenasycené | 30,06 g |
| –– mononenasycené | 18,20 g |
| –– polynenasycené | 11,86 g |
| ––– omega 3 | 1,95 g |
| Vláknina | 7,81 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 51 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 7,68 g |
| – cukry | 4,34 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kostka 1 kostka droždí (42 g) | Droždí pekařské lisované | 42 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 1 1 velká mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 150 g 150 g Tofu | Tofu natural | 150 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| vývar nebo voda | Vývar masový | |
| sojová omáčka | Sójová omáčka Tamari | |
| pažitka | Pažitka čerstvá | |
| medvědí česnek | Česnek medvědí čerstvý | |
| jarní cibulka s natí | Cibulka jarní čerstvá | |
| (Je na každém z nás, kolik kostek droždí a mrkve dává, toto množství je na cca 1000 ml vody). | Droždí pekařské lisované |