Džem z angreštu, červeného a černého rybízu

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: 20 min 5 skleniček Zavařeniny 23 názorů

Suroviny

700 g angreštu
150 g černého rybízu
150 g červeného rybízu
1 Gelfix 1:1
1 kg cukr krystal
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Angreštu ostříháme konečky stopek, rybíz zbavíme stonků a vše na sítku propláchneme vodou.

  2. Ovoce můžeme pomlít na mlýnku, nebo rozsekat na kutru.

  3. Rozmixovanou směs nalijeme do hrnce. Ve dvou lžících cukru rozmícháme sáček Gelfix, vysypeme do ovocné směsi a vaříme cca 1 minutu. Pak přidáme zbytek cukru a vaříme ještě 5 minut.

  4. Horký džem naléváme do skleniček, dobře uzavřeme a obrátíme víčkem dolů

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 130 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Džem z angreštu, červeného a černého rybízu

  • rihana: Já ho nemám, ale taky mne to napadlo, že by to bylo fajn :-)

    Odpovědět

  • rihana rihana

    Dnes jsem ho vytvořila a je opravdu super, hlavně nemám žádný odpad, jelikož rybízu a angreštu mám málo. Ovoce jsem rozmixovala na smoothi mixéru. Díky za recept.

    Odpovědět

  • casino casino

    tejaja:
    No, nerad bych sfajroval jako ten Janek co měl včéra výročí, ale dopustím se kacířské úvahy a pokusím se to tu uhrát na plichtu:-K Je to sice notoricky známá věc, ale jestli ony děvuchy třeba nepoužily přezrálé ovoce, he :-? Možná ušetřily na cukru, ale zato jim to blbějc želírovalo... ;-)

    Odpovědět

  • tejaja: Nebylo, Terezko. Já to měla tuhé po vychladutí, ona mi donesla skleničku na druhý den ukázat. Docela jsme se smály, malinko škodolibě jsem jí říkala, že cukr je holt cukr :-D. Tak mne nakopla do zadku se smíchem :-D

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Jana Remkova: Netuším...určite to nebolo tuhé ani na druhý deň? To neverím, pokiaľ robila z čistých ríbezlí a egrešov a nič nepridávala.:-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Jana Remkova: vďačne aj inokedy.:-D

    Odpovědět

  • magdalenka: děkuji:-D

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Jana Remkova: ja neviem:-D múdro som chcela vysvetliť, prečo sa casino čuduje...

    Odpovědět

  • tejaja: Tak proč kamarádce, která celý život zavařuje to s klasickým cukrem neztuhlo? Dělaly jsme to v jeden den, když jsme si na naší zahradě nasbíraly ovoce a vedly jsme podobný rozhovor na procházce před tím. Ona že nemá ráda ty uměliny a já, že mám ráda jistotu. No a na druhý den jsem se s chutí zasmála, protože to byla ona, která mne zavařovat naučila. :-p

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Jana Remkova: Janka, lekvár z ríbezlí stuhne aj keď nechce, skutočne netreba gelfix. Ja pridávam na jeseň ríbezľovú šťavu do lekváru z čiernej bazy, pretože tá neobsahuje pektín a inak by to nestuhlo. A netreba to dlho vatiť, akurát treba počítať s tým, že lekvár bude hustý a pevný až po úplnom vychladnutí, preto sa môže stať, že to vyzerá, že netuhne. ;-)

    Odpovědět

  • magdalenka: Tak o čem se tady bavíme?:-8

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Jana Remkova: ja nemám problém s gelfixom...:-D

    Odpovědět

  • magdalenka: Já trochu ano :-). Kamarádka to vařila bez gelfixu a pak ještě 2x, protože jí to neztuhlo. Nakonec z toho měla polovinu té počáteční dávky. Takže si myslím, že jsem na tom lépe :-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Jana Remkova: ja s tým nemám problém...:-8

    Odpovědět

  • magdalenka: Mám zkušenost a vím to. Nicméně se to mnohem déle vaří. Tak proč neušetřit čas?

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: marmeláda z rybízu a angreštu marmeláda z angreštu marmeláda z angrestu a rybizu marmelada z cerneho rybizu a angrestu cerny rybiz marmelada proc netuhne marmelada marmelada z černého rybízu recept marmeláda z červeného angreštu marmeláda angrest rybíz dzem z černého rybízu recept marmeláda z černého rybízu marmeláda z angreštu a černého rybízu džem z černého rybízu recepty angrešt marmeláda rosol z angrestu marmelada rybiz angrešt proč netuhne džem marmeláda černý rybíz a angrešt marmeláda angrešt a rybíz marmeláda z rybízu angreštu

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít