Nutriční hodnoty (Houby na smetaně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 561 kJ / 1 807 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 37,70 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 9,58 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 28,12 g |
| Tuky | 138,53 g |
| – nasycené | 89,48 g |
| – nenasycené | 46,02 g |
| –– mononenasycené | 41,58 g |
| –– polynenasycené | 4,44 g |
| ––– omega 3 | 0,76 g |
| Vláknina | 54,00 g |
| Cholesterol | 422 mg |
| Sodík | 178 mg |
| Sůl | 0,25 g |
| Sacharidy | 76,77 g |
| – cukry | 30,34 g |
| ––– laktóza | 10,54 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 80 dkg 80 dkg hub | Hřib čerstvý | 800 g |
| 8 dkg 8 dkg másla | Máslo kravské | 80 g |
| 8 dkg 8 dkg cibule | Cibule čerstvá | 80 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 5 dkg 5 dkg másla | Máslo kravské | 50 g |
| 4 dkg 4 dkg hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 40 g |
| 1 lžička 1 lžička cukru | Cukr bílý | 5 g |
| trochu trochu octu | Ocet lihový | |
| 1/4 l 1/4 l kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 250 ml |
| 1/4 l 1/4 l vývaru (z kostky) | Vývar hovězí | 250 ml |
| petrželka (nebo pažitka) | Petržel nať čerstvá |