Nutriční hodnoty (Jablečný koláč (hřbet))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 321 kJ / 3 423 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,67 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 34,72 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 21,95 g |
Tuky | 154,30 g |
– nasycené | 38,34 g |
– nenasycené | 103,99 g |
–– mononenasycené | 71,61 g |
–– polynenasycené | 32,38 g |
––– omega 3 | 2,23 g |
Vláknina | 18,95 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 784 mg |
Sůl | 2,40 g |
Sacharidy | 442,40 g |
– cukry | 282,25 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
200 g 200 g hery | Margarín | 200 g |
200 g 200 g moučkového cukru | Cukr bílý | 200 g |
200 g 200 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 200 g |
3 3 jablka | Jablko čerstvé | 450 g |
4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
3 lžíce 3 lžíce cukru krupice | Cukr bílý | 36 g |
1 lžička 1 lžička mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 5 g |
kdo chce může přidat mleté oříšky (lískáče jsou výborné) | Lískový ořech | |
hera na vymazání a strouhanka na vysypání formy | Strouhanka pšeničná |