Nutriční hodnoty (Vydatná polévka s vůní bylinek)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 623 kJ / 388 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,45 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 16,77 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,68 g |
| Tuky | 16,89 g |
| – nasycené | 5,95 g |
| – nenasycené | 7,52 g |
| –– mononenasycené | 4,74 g |
| –– polynenasycené | 2,78 g |
| ––– omega 3 | 0,29 g |
| Vláknina | 15,45 g |
| Cholesterol | 389 mg |
| Sodík | 221 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 33,85 g |
| – cukry | 7,60 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3/4 l 3/4 l kuřecího vývaru (lze nahradit 1 a 1/2 kostkou drůbežího bujonu) | Vývar kuřecí | 750 ml |
| 1 1 polévková lžička tuku oleje sádla nebo másla | Olej řepkový | |
| 1 1 kávová lžička hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
| 1 1 menší nahrubo nastrouhaná mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 malá nadrobno nakrájená cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 prolisovaný stroužek česneku | Česnek čerstvý | 70 g |
| 1 1 libovolný smetanový sýr | Sýr tavený | |
| 1-2 1-2 vejce | Vejce slepičí | 105 g |
| 2 2 polévkové lžíce nakrájené pažitky | Pažitka čerstvá | |
| 2 2 polévkové lžičky nůžkami odstřihnutých vršků řeřichy | Řeřicha čerstvá |