Plech plný dobrot

Suvicka Kuchařka: Suvicka

Doba přípravy: 1 hodina 4 porce Ryby 7 názorů

Suroviny

5-6 filetů pangasia file aljašské tresky či jiné oblíbené ryby
250 g nahrubo nastrouhaného sýra Čedar (približně)
10 koleček šunkového salámu
máslo
brambory (podle velikosti plechu - zhruba 15 ks)
smetana
mražená zeleninová směs
sůl
kmín
grilovací koření
majoránka
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plech si vyložíme pečícím papírem. Na dno dáme pár kousků másla, na ně poklademe kolečka salámu a na něj nasypeme nahrubo nastrouhaný čedar. Doprostřed naskládáme vedle sebe ještě zmrazené, opláchnuté kousky ryby. Ty posolíme a okmínujeme, necháme odpočinout v ledničce.

  2. Mezitím si oloupeme brambory, opláchneme a ve velké míse smícháme se zmrzlou zeleninou. Poté přidáme na plech kolem ryb po obou stranách.

  3. Brambory osolíme, okmínujeme, posypeme majoránkou a kdo chce, může použít grilovací koření, nebo jakékoli jiné, které má rád.

  4. Vše polijeme smetanou a dáme péct na 200°C asi 1 hodinu, dokud nebudou brambory hotové (čím menší kousky brambor, tím rychleji se upečou). Pěkně do nich vsákne smetana, takže budou dobré.

Poznámka

Tohle jídlo možná ocení kuchařinky, které zrovna nemají nic naplánovaného k obědu nebo večeři. Nic se nemusí rozmražovat a je to poměrně rychlé. Zřejmě spousta z vás něco podobného doma připravuje, takže asi žádná novinka. :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Plech plný dobrot

  • Pajaja Pajaja

    Mňám! Tak to je opravdu plné dobrot! Ukládám a vyzkouším. Hezké fotečky. U mně dobrý :-p:yes: +7

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    To bude dobrota :-p:yes:!

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Taky dělám něco podobného:yes: +

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Pečící papír, jak říká jedna moje kamarádka by měl dostat Nobelovu cenu za super vynález. Myslím, že krom toho, že se jídlo nepřipaluje má i jiné výhody, například téměř čistý plech;-):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

  • Suvicka Suvicka(autorka receptu)

    Rebeko, pecici papir proto, ze tu mam ne moc dobre plechy. Pokud rada peces bez nej, myslim ze neni zadny problem ho nepouzit. Me se s nim pracuje dobre a potom se mi nadobi lip udrzuje. Ale je to kazdeho vec, kdo chce pouzuje PP a kdo ne, nemusi. Myslim, ze to nema jinak zadny vliv.:-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    vypadá to dost dobře:-p:yes:jenom nechápu,proč ten pečicí papír:-?:-O

    Odpovědět

Tématické fráze: dobroty rychlé dobroty moje dobroty dobroty k obědu rychla dobrota dobrota k obědu dobroty cz grilovací dobroty dobroty ze salámu dobroty z brambor rychle rychlé dobroy rychli dobroty plech plný ryba na plechu bramborove dobroty k obědu slané nepečené dobroty recepty-dobroty dobroty z ryb dobroty z file košík plný dobrot