

Hejk pečený po seversku
Suroviny 4 porce
- 800 g hejka
- 100 g bylinkového másla s česnekem
- citrónová šťáva
- 1 vejce
- strouhanka
- sůl
Postup přípravy receptu
Hejka vykostíme (pokud to umíme), nakrájíme na porce, osolíme a zakapeme citrónem. Necháme odležet.
Máslo rozehřejeme a částí dobře vymažeme zapékací misku.
Naskládáme do ní odleželé porce ryby a potřeme je rozšlehaným vejcem.
Posypeme strouhankou, pokapame máslem a vložíme do trouby rozehřáté na 200°C. Pečeme asi půl hodiny dozlatova a každých deset minut potíráme povrch vypečenou šťávou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hejk pečený po seversku
-
Vynikající, chutnalo a jednoduchá rychlá příprava. Použil jsem filety.
-
a nedate nam recept aj na to bylinkove maslo??vyzera to uzasne musim to urobit :)
-
dáváme palec dnes k obědu a moc chutnalo
-
moc dobré, určitě nedělám naposled.
-
super, recept i fotky
-
Dobré papaníčko!
-
Ryby u nás mají jednoznačně zelenou
+1
-
Hejk mi moc nechutná ale je krásně udělanej
-
Jani...
Když to neumíme, budou si muset kosti vyndat až strávníci - naštěstí to jde velmi dobře, jedním tahem se vyndá páteř i s žebry. Jiné kosti tam nejsou.
No a bude to vypadat tak, jako na mé fotografii, kde je na řezu páteř - v tom tmavém místě.
Děkuji za bodíky... -
Eli nádhera jak v receptu tak i na obrázku
-
Eli a co když to neumíme?
Super rybička
-
jéžiš...další taková
úžasně jedlé foto
bodík ti letí neprodleně -
+1