Nutriční hodnoty (Jahodové řezy s vanilkovým pudinkem a želatinou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 12 049 kJ / 2 880 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 78,72 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 65,90 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 12,82 g |
Tuky | 100,71 g |
– nasycené | 54,81 g |
– nenasycené | 37,52 g |
–– mononenasycené | 32,10 g |
–– polynenasycené | 5,42 g |
––– omega 3 | 0,44 g |
Vláknina | 13,50 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 1,11 g |
Sůl | 3,26 g |
Sacharidy | 407,89 g |
– cukry | 264,29 g |
––– laktóza | 32,49 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
90 g 90 g cukru moučka | Cukr bílý | 90 g |
trochu trochu citronové kůry | Citronová kúra čerstvá | |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
90 g 90 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 90 g |
1 1 zarovnaná lžička kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | |
máslo na vymazání plechu | Máslo kravské | |
polohrubá mouka na vysypání | Mouka pšeničná polohrubá | |
650 ml 650 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 650 ml |
2 2 vanilkové pudinkové prášky | Puding v prášku | |
40 g 40 g cukru krupice | Cukr bílý | 40 g |
80 g 80 g másla (možno i 100 g) | Máslo kravské | 80 g |
2 balení 2 balení jahodového želé (nebo Galaretka) | Želatina vepřová | 20 g |
70 g 70 g cukru krupice (podle potřeby) | Cukr bílý | 70 g |
500 g 500 g čerstvých jahod | Jahody čerstvé | 500 g |
šlehačka na ozdobení | Šlehačka 35% | |
jahodový topping | ||
lístky lístky máty (nebo meduňky) | Máta peprná list čerstvá |