Nutriční hodnoty (Studená kefírová polévka s červenou řepou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 2 686 kJ / 642 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 45,71 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 43,21 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,50 g |
| Tuky | 30,95 g |
| – nasycené | 10,16 g |
| – nenasycené | 12,29 g |
| –– mononenasycené | 9,62 g |
| –– polynenasycené | 2,67 g |
| ––– omega 3 | 0,17 g |
| Vláknina | 2,75 g |
| Cholesterol | 861 mg |
| Sodík | 515 mg |
| Sůl | 1,15 g |
| Sacharidy | 43,76 g |
| – cukry | 22,66 g |
| ––– laktóza | 18,91 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 ml 500 ml kefírového mléka | Kefír | 500 ml |
| 160 g 160 g nakládané červené řepy (tj. 1/2 menší sklenice) | Červená řepa sterilovaná | 160 g |
| 1/2 1/2 salátové okurky | Okurka salátová čerstvá | |
| 1 1 lahůdková cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
| 3 3 vejce (vařená nebo ztracená) | Vejce slepičí | 210 g |
| 3 3 vařené brambory | Brambor zimní | 150 g |
| 3 lžíce 3 lžíce zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 75 ml |
| čerstvý kopr | Kopr nať čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská |