Nutriční hodnoty (Osso buco z mladého býčka s kořenovou zeleninou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 071 kJ / 256 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,59 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,59 g |
| Tuky | 1,14 g |
| – nasycené | 0,35 g |
| – nenasycené | 0,62 g |
| –– mononenasycené | 0,17 g |
| –– polynenasycené | 0,45 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 19,85 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 222 mg |
| Sůl | 0,55 g |
| Sacharidy | 28,89 g |
| – cukry | 13,04 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 kg Osso buco mladého býčka (zadní lýtko s kostí) - rozdělené na 2 či 4 kusy | Hovězí kližka s kostí | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
| hovězí vývar | Vývar hovězí | |
| máslo | Máslo kravské | |
| 100 ml 100 ml bílého vína | Víno bílé suché | 100 ml |
| 1 1 velká mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 kořenová petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1/4 1/4 celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
| 1/4 hlávky 1/4 hlávky květáku | Květák čerstvý | 175 g |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 6 kuliček 6 kuliček nového koření | Nové koření | |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| libeček | Libeček čerstvý | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| případná jíška na zahuštění šťávy | Jíška máslová |