Nutriční hodnoty (Rýže v rajčatové omáčce se zeleninou, uzeným masem a mátou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
| Energie | 4 638 kJ / 1 109 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 85,14 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 79,95 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,19 g |
| Tuky | 71,07 g |
| – nasycené | 34,06 g |
| – nenasycené | 28,58 g |
| –– mononenasycené | 24,51 g |
| –– polynenasycené | 4,08 g |
| ––– omega 3 | 0,33 g |
| Vláknina | 8,56 g |
| Cholesterol | 354 mg |
| Sodík | 3,49 g |
| Sůl | 8,00 g |
| Sacharidy | 28,60 g |
| – cukry | 20,18 g |
| ––– laktóza | 0,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 480 480 gramů dlouhozrné rýže | Rýže bílá | |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 200 gramů 200 gramů uzeného masa | Vepřová plec uzená | 200 g |
| 5 5 zralých rajčat | Rajče červené čerstvé | 300 g |
| 2 PL 2 PL rajského protlaku | Protlak rajčatový | 30 g |
| 1 - 2 1 - 2 šalotky | Šalotka čerstvá | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 lžička 1 lžička máty | Máta peprná list čerstvá | |
| 2 lžíce 2 lžíce nasekané petrželky nebo pažitky | Petržel nať čerstvá | 30 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| celer | Celer bulva čerstvá | |
| petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| mrkev | Mrkev čerstvá | |
| 200 gramů 200 gramů uzené krkovičky | Vepřová krkovice uzená | 200 g |